European Defence Fund (EDF) Informatiedag

Op vrijdag 10 maart organiseerde de FOD Economie, in samenwerking met Defensie, zijn EDF (Europees Defensiefonds) National Info Day. Het evenement vond plaats op de campus van de Koninklijke Militaire School, onder auspiciën van het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie. Tijdens deze dag kregen meer dan honderd deelnemers informatie over de mogelijkheden van dit fonds.

Een vertegenwoordiger van de Europese Commissie gaf uitleg over de achtergrond van het EDF en hoe men kan deelnemen aan EDF-oproepen. De deelnemers aan de informatiedag konden ook luisteren naar de getuigenissen van twee Belgische bedrijven die al concrete ervaring hebben met EDF-oproepen.

Defensie werd vertegenwoordigd door kolonel Jean-Albert LEGROS en kolonel Dirk VANDERREYDTd alsook door luitenant-kolonel Thierry DAUGE, die de visie van Defensie op het EDF deelde. Vervolgens deed luitenant-kolonel Laurent PETIT, die de ADIV (Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid) vertegenwoordigde, hetzelfde op het veiligheidsaspect.

Het EDF voorziet in 2021-2027 acht miljard euro voor onderzoek en ontwikkeling op defensiegebied in alle operationele en technologische domeinen (land, zee, lucht, ruimte, cyber, informatie, energie, materialen, CBRN, enz.) via jaarlijkse werkprogramma’s.

Voor meer info: The European Defence Fund (EDF) (europa.eu)

Europees Defensiefonds – Informatiedag | FOD Economie (fgov.be)