Myrto HATZIGEORGOPOULOS

Onderzoeker van het Studiecentrum voor Veiligheid en Defensie

Terug

Biografie

Myrto Hatzigeorgopoulos heeft een master in de internationale conflictstudies van King’s College London (Verenigd Koninkrijk) en een bachelor in de politieke wetenschappen van de Université libre de Bruxelles, met een eenjarige uitwisseling aan de Freie Universität Berlin. Ze is onderzoeker aan het Studiecentrum voor Veiligheid en Defensie (SCVD), waar ze zich toelegt op de dynamiek van conflicten en vredeshandhaving in Sub Saharaans Afrika, met een focus op de strategie van ontwapening, demobilisatie en re integratie (DDR), de verkiezingsprocessen en EU-/VN-missies en operaties op het continent.

Mevr. Hatzigeorgopoulos heeft met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meegewerkt aan het beheer van een door USAID gefinancierd programma voor ontwapening, demobilisatie en re integratie in Colombia. Ze was in datzelfde land ook internationaal verkiezingswaarneemster tijdens de regionale (2019) en presidentsverkiezingen (2018). Voordien heeft ze bij een Europese denktank gewerkt die zich bezighoudt met het veiligheids- en defensiebeleid van de Europese Unie en de NAVO; haar onderzoek was er gericht op de missies en operaties van het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid (GVDB), crisisbeheer en de hervorming van de veiligheidssector in Afrika. Ze begon haar carrière bij de directie generaal van het voorzitterschap van het Europees Parlement en bij de Griekse ambassade in Brussel.

Ze herziet regelmatig artikels voor academische tijdschriften en schrijft ook bijdragen over internationale en Europese veiligheid voor media, blogs en tijdschriften.

Mevr. Hatzigeorgopoulos spreekt vloeiend Frans, Engels, Spaans en Grieks en ze heeft een goede kennis van het Duits.